Om Daniel DeNiazi

Foto: Magnus Westerlund

Daniel DeNiazi  (Født. 6.desember 1991 i Constanta, Romania) er en norsk-rumensk journalist, frilansfotograf, og ikke minst en grunder som jobber til daglig som journalist og ansvarlig redaktør i lokalavisen Sveiobladet. DeNiazi har ti års erfaring innen journalistikk, og etablerte Sveios første nettavis (Postavisen.com) da han var 15 år gammel. I ettertid har han jobbet for flere medier innenlands og utenlands.

Han ble først frilans i Vestavind og har i ettertid jobbet i flere norske medier. Blant annet har han jobbet for den demokratiske avisen News2Post, som ble lansert etter 22.juli 2011 da et politisk ungdomsparti ble utsatt for et dødelig attentat.

DeNiazi har blant annet jobbet som frilans fotograf for det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti og Izvestia (russisk avis).

I Sveio er han mest kjent for å ha etablert Sveiobladet som regnes for å være den andre nettavisen etter Postavisen.com som ble nedlagt tre måneder etter etableringen. Sveiobladet er den eneste nettavisen i Sveio og har et dekningsområde i Sveio, Haugesund og Tysvær.

I 2017 etablerte han S24 som er et 24 timers nyhetsformidling. I dag regnes S24 som en av de største mediekanalen innen publikasjon på Haugalandet.

Samme år ble nettstedet Polski.no etablert. Nettstedet dekker hele Haugalandet og drives av Paulina Olbrys i samrbeid med Sveiobladet. Polski.no er den eneste nettavisen på polsk på Haugalandet.

 

august 10, 2017